تبلیغات
همه چیز در باره ی مکانیک خودرو ................. Everything About mechanic

کارایی و طرز استفاده از ابزار سوهان کاری

تاریخ : ساعت 05 و 06 دقیقه و 21 ثانیه | جمعه 21 مرداد 1390
نویسنده : علی لولوئیان


سوهان:

یكی از روشهای براده برداری از سطح فلزات سوهانكاری می‌باشد.

سوهان ها از جنس فولاد افزار بوده كه پس از ایجاد آج و دندانه روی آنها آبكاری و سخت‌كاری انجام می‌شود.

انواع آج:

1 ـ سوهان یك آجه دارای یك ردیف آج بوده و برای براده برداری از روی فلزات نرم مانند مس و آلومینیوم استفاده می‌شود.

2 ـ سوهان دو آجه دارای دو ردیف آج بوده كه آج زیرین با زاویه 54 درجه و آج رو با زاویه 71 درجه جهت براده برداری بهتر و بیشتر و خروج براده طراحی شده و برای براده برداری از  فلزات سخت و آهن استفاده میشود . هر چه تعداد دندانه‌ها در یك سانتی‌متر از طول سوهان بیشتر باشد سوهان نرمتر می‌باشد و برای صیقل كاری مورد استفاده پیدا می‌كند.

 

سوهان از نظر شكل كلی به پنج نوع تقسیم می‌شود

1 ـ سوهان تخت در سطوح صاف و مستوی برای براده برداری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

2 ـ سوهان گرد در سطوح گرد و داخل سوراخها مورد استفاده دارد.

3 ـ سوهان نیم گرد برای سطوح صاف و منحنی مورد استفاده دارد.

4 ـ سوهان سه گوش یا مثلثی برای سطوح با زاویه كمتر از 90 درجه مورد استفاده دارد.

5 ـ سوهان چهارگوش یا مربعی برای سطوح با زاویه كاملاً 90 درجه مورد استفاده دارد.

نكته: در هنگام سوهان كاری از كشیدن دست روی قطعه كار یا روی سوهان بایستی خودداری شود و از تمام طول سوهان در هنگام سوهانكاری شوه و سوهان را نسبت به قطعه كار و جنس كار انتخاب كنید.

شابر :  بعد از عملیات سوهانكاری پستی و بلندی هایی كه بسیار اندك هستند و شاید باچشم غیر مسلح دیده نشوند ، وجود دارد كه توسط وسیله ای بنام شابر ، این پستی و بلندی ها را ازبین برده و سطح را كاملا صاف و سیقل میكنند .

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر