تبلیغات
همه چیز در باره ی مکانیک خودرو ................. Everything About mechanic

آوانس و ریتارد سوپاپ ها

تاریخ : ساعت 15 و 05 دقیقه و 31 ثانیه | جمعه 13 آبان 1390
نویسنده : علی لولوئیان


آوانس و ریتارد سوپاپ : به بهتر پرشدن سیلندر از مواد سوختی و خالی شدن آن از دود كمك میكند.

آوانس: زودتر انجام شدن عملی را گویند.

ریتارد: دیرتر انجام شدن عملی را گویند

دلایل انتخاب آوانس سوپاپ هوا:

1ـ كمك به خروج بهتر دود (به علت كوران هوای ورودی)

2ـ افزایش زمان مكش و در نتیجه راندمان حجمی بالا می‌رود.

دلایل انتخاب آوانس سوپاپ دود:

1ـ برداشتن فشار از سر پیستون در انتهای كورس احتراق

2ـ افزایش زمان تخلیه

آوانس و ریتارد سوپاپ هوا : آوانس و ریتارد سوپاپ هوا به بهتر پرشدن محفظه احتراق از سوخت كمك میكند به این صورت كه : میدانیم در كورس مكش سوخت وارد سیلندر میشود بنابراین سوپاپ هوا كمی زودتر از آغاز كورس مكش ( انتهای كورس تخلیه ) باز میشود ( آوانس سوپاپ هوا ) و كمی دیرتر از كورس مكش ( ابتدای كورس تراكم ) بسته میشود ( ریتارد سوپاپ هوا )

آوانس و ریتارد  سوپاپ دود : آوانس و ریتارد سوپاپ دود به بهتر خالی شدن محفظه احتراق از دود كمك میكند به این صورت كه : میدانیم در كورس تخلیه دود از سیلندر خارج میشود بنابراین سوپاپ دود كمی زود از آغاز كورس تخلیه ( انتهای كورس احتراق ) باز میشود ( آوانس سوپاپ دود ) و كمی دیرتر از كورس تخلیه ( ابتدای كورس مكش ) بسته میشود ( ریتارد سوپاپ دود )

نكته : توجه داشته باشید كه آوانس سوپاپ هوا در انتهای كورس تخلیه و ریتارد آن در ابتدای كورس تراكم میباشد و آوانس سوپاپ دود در كورس قدرت یا احتراق و ریتارد آن در ابتدای كورس مكش قرار میگیرد .

 یعنی چند درجه مانده كه پیستون به نقطه مرگ پایین در كورس احتراق یا قدرت برسد ، سوپاپ دود باز میشود .

نكته : آوانس سوپاپ دود باعث میشود كه فشار در انتهای كورس قدرت از سر سوپاپ ها برداشته میشود .

حال به وضعیت دقیق سوپاپ ها در كورس های مختلف توجه فرمایید :

 

 

سوپاپ گاز یا هوا

سوپاپ دود

ابتدای كورس مكش یا تنفس

باز

باز ( ریتارد سوپاپ دود )

كورس مكش یا تنفس

باز

بسته

ابتدای كورس تراكم یا فشار

باز ( ریتارد سوپاپ هوا )

بسته

كورس تراكم یا فشار

بسته

بسته

كورس احتراق یا قدرت

بسته

بسته

انتهای كورس احتراق یا قدرت

بسته

باز ( آوانس سوپاپ دود )

كورس تخلیه

بسته

باز

انتهای كورس تخلیه

باز ( آوانس سوپاپ هوا )

باز

یادآوری : سوپاپ های هوا و دود در انتهای كورس تخلیه و ابتدای كورس مكش هر دو باز هستند كه به آن قیچی سوپاپ گویند .

 

انتقال گرمای سوپاپ به چه شكلی می‌باشد:

1ـ از طریق بشقابك به وجه سوپاپ رسیده و از وجه سوپاپ به سرسیلندر و آب انتقال پیدا می‌كند.

2ـ از طریق بشقابك به ساق سوپاپ و از ساق به گیت سوپاپ و از آنجا به سرسیلندر و آب انتقال پیدا می‌كند.

دسته : | بازدید ها : بار

نام شما:
سایت شما:
در تاریخ : پنجشنبه 14 آذر 1392 ساعت 00 و 01 دقیقه و 06 ثانیه

لطفا تحقیقی در مورد ریتارت وانواع آن برام بگید با تشکر

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر